viktnedgång

Det viktigaste är att ha ett mål, som gärna är ganska långt bort. Fast samtidigt ett realistiskt mål, annars kommer du tappa gnistan längst vägen. Ha delmål hela tiden. Mitt delmål är att väga, mäta och fota mig en gång i veckan på torsdagar. Dagarna där imellan är vågen förbjuden, måttbanden gömda.
Tex på att sätta upp delmål:
2:a vägningen, 3 kg.
4:e vägningen, 5kg.
5:e vägningen, 6kg.
7:e vägningen, 7,5 kg.
8:e vägningen, 8 kg.

snabbt så har du gått ner 8 kg, och du längtar efter din nästa vägning. se din motivation i att du ska ha lyckats med ditt eget delmål när du ställer dig på vågen. det kommer ge dig så mycket energi och du vill fortsätta lyckas.

hjälper inte de, försök se dig själv så du vill se ut och så du vill må. försök se det framför dig, och känn efter hur du känner dig just nu.

just med sopporna, shakerna vad du nu vill kalla de så är det som är absolut svårast att man inte får i sig mat, inte tugga mat, bara se alla andra som äter, tv-reklamer om mat, tidningar om mat. ja plötsligt handlar allting om mat. allt förutom ditt intag.
när jag är sugen på att äta tänker jag att jag kommer få äta det igen, detta varar inte för alltid, jag mår bäst av detta. det snurrar i mitt huvud flera gånger om dagen för jag inser att min viktnedgång är inte jordens undergång. maten finns kvar, även när jag är klar. men det är viktigt att man samtidigt ändrar inställning till maten, och försöker dämpa sitt sug så man inte kränger i sig och går upp lika snabbt igen när man väl får äta.

ett annat tips är främst första veckan försöka underhålla sig med annat, det är väldigt lätt att man känner hunger om du bara sitter hemma. är du hungrig funkar det bra att gå ut och gå, då tänker du på annat. umgås med vänner, ta en fika på stan och unna dig en kopp te eller en kopp kaffe och njut av den. tänk inte på varför du sysselsätter dig, lär dig njuta istället för detta är något du gör för dig själv och för att du ska må bra.

man läser det ÖVER ALLT, men vatten, vatten, vatten, drick vatten. det är så viktigt. det hjälper kroppen att rensa ut samtidigt som det håller dig mätt. 

ska du precis börja på soppor eller någon annan diet så är det lätt att just de första dagarna tappa suget och ge upp. men har du klarat 3 dagar, är det bara 4 tills du klarat en vecka. när du klarat en vecka är du stolt över dig själv och då vill du klara en till.

och det viktigaste av allt är att absolut inte glömma bort att träna i någon form, promenera, springa, gymma eller vad som nu passar dig. du kommer inte gå ner i vikt genom att bara stirra dig blind på vågen och dricka soppor. kroppen behöver hjälp och det hjälper dig även att få ett långvarit resultat. framför allt så mår du så mycket bättre.

och till sist, vågen är absolut inte avgörande. det är det ytttre, alltså måtten.
mät dig överallt, skriv ner de och jämnför. händer det något där så mår du sunt. för vad vågen visar är inte viktigt egentligen, men det är peppande. men för all del låt inte din viktnedgång gå till en överdrift, gör det för att du ska må bra och för din egen skull. aldrig för någon annans.

hoppas tipsen var till lite hjälp :)


Kommentarer
Postat av: T

Betyder det mycket att gå till Aktiverum på de träffarna? Tror du att du hade klarat det utan de? Asså om du haft sopporna men inte gått dit..

2011-09-21 @ 12:18:00
Postat av: Filippa

Ja, det peppar mig mycket eftersom jag betalt en del så känner jag inte att det är värt att fördärva de heller. :)

2011-09-21 @ 18:26:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:



Trackback
RSS 2.0