PÄLSVÄST

är så sur.. inte nog med att jag fick hem 2 pälsvästar. nä, då är dem i en helt annan färg än hur de såg ut på bilden? när jag ifrågesätter dem påstår dem att det är samma färg? sen kommer dem med något så bra som " den är jätte snygg till jeans och svart" ja, men allvarligt talat så skiter jag i det när jag har valt efter dem bilderna på hemsidan och när jag får hem den så finns det inte en likhet? jag förstår ju självklart att det inte kan bli identiskt.. men ja, någorlunda. eller så får man informera om att de ser olika ut på bild/verkligheten.

 
(den andra bilden är den jag fått, den är ännu mörkare i verkligheten, lika va?)

NYA SKOR

Day 2302 dragkedja sidan
Dessa blev mina i lördags. Jag tycker dem är ursnygga. 100% jag på alla sätt.
LOVE THEM!


tuesday

kom precis hem ifrån väla, jag och pappa har fixat massa småsaker, bland annat har jag köpt ett par träningsbyxor och en träningsjacka. älskar ordagrant nike's träningskläder, de är skönast och absolut snyggast.
idag är jag hungrig, sugen på mat. massor av mat.
igår syndade jag, stort. men jag är ursäktad och jag gottgjorde de igen. jag har lingonvecka, och då MÅSTE jag ha socker. och då menar jag MÅSTE. det finns ingenting som kan ändra mig. jag försökte. på alla sätt. men ingenting kunde stoppa mig. det blev några skedar Ben & Jerry glass och det smakade ljuvligt.

jag hade tränat på eftermiddagen. jag gick ut och gick i 49 minuter efter och jag tränade imorse. så nu tror jag iaf att jag förbrännt bort de. hoppas jag.
nu sitter jag hemma hos min älskade pappa, och fasar för torsdagens vägning. (inte för att jag åt b&j igår, utan för att jag känner att det inte hänt så mycket) men men .. det blir bra så småning om.

nu ska jag plugga!


LYCKLIG


maria montazami

jag har länge varit på jakt efter ett ljusare läppstift, men det blir lätt alldeles för ljusa på mig och det ser inte ritkigt klokt ut. men när jag var inne på make up store i fredags sprang jag på maria montazamis färg, den hade jag läst om och när jag testade den var den perfekt. precis så jag ville ha det. det sitter på hur länge som helst, så jag är nöjd.


kvalitetshelg

i fredags var de full rulle på salongen. jag hann mer massor men ändå inte.
bland annat en mysig lunch med min mamma och moster på etoile. jag åt mitt första mål och det var ljuvligt.
innan jag gick hem för dagen slängde maria in en toning i mitt hår, jag är super nöjd. trivs så i denna "mellan" färgen. jag brukar ju alltid få ett ryck att färga de mörk till hösten, men jag måste hålla mig nu eftersom jag vill vara ljus i thailand samt bal och student osv.

på kvällen efter salongen stack jag och zsoli och körde ett benpass. och JA det känns som fan nu! efter de blev det bio. friends with benefits. super nöjd med vårt val, helt klart värd att se.

igår jobbade jag, och sen blev jag hämtad av min skatt. snabbt hem och bytte om. sen stack vi ner till madame mustach där vi hade bokat bord. så himla god mat. för min del blev det oxfilé med en sallad till + en ramlösa. efteråt gick vi till helsing. där zsoli tog en öl och jag en ramlösa. är ni inte stolta över mig?
mätta och belåtna la vi oss och somnade gott efter en mysig kväll.

ikväll kommer matilda och sophia hit, vi ska jobba lite till med projektarbetet.


bortsett ifrån mina intensiva ögon, och bilden överlag så syns min hårfärg ungefär iaf.
vad tycks?


3 kg lättare och jag säger hej mat

yes, mötet i torsdags giick bra. vågen visade bra. måtten visade bra och jag känner att jag är ett steg längre. känns skönt. min kostrådgivare tyckte att jag ska börja äta ett mål, men vi får väl se hur de blir med de.
än så länge har jag gjort de. men jag känner inte mig riktigt redo.


att älska

jag har älskat. jag har varit älskad. jag har vetat vad kärlek är. men aldrig som nu.
jag har aldrig älskat så. jag har aldrig kännt mig så älskad. jag har aldrig begripit mig på den stora kärleken.
förens nu. nu vet jag precis känslan. jag älskar det. jag älskar att älska såhär. jag älskar att älska dig zsolt vaszi.
tack för att du älskar mig.





konstnär

igår kom mitt i.d smink som jag väntat på i över två veckor. för det första var de ju en hel gåta att veta vilken ordning man ska ha dem i. sen har alla i denna sociala värld glömt att berätta att man måste vara konstnär för att kunna måla sitt face med i.d smink. dessutom miljonär på tid.
men jag lär väl mig så småning om.. färgen var perfekt iaf. jag tror jag och i.d kommer bli kära vänner framöver.


MUDDY WATER


Köpte detta idag, precis så jag ville ha de. mullvads grått, kallt, violett, höstigt.
mums.


viktnedgång

Det viktigaste är att ha ett mål, som gärna är ganska långt bort. Fast samtidigt ett realistiskt mål, annars kommer du tappa gnistan längst vägen. Ha delmål hela tiden. Mitt delmål är att väga, mäta och fota mig en gång i veckan på torsdagar. Dagarna där imellan är vågen förbjuden, måttbanden gömda.
Tex på att sätta upp delmål:
2:a vägningen, 3 kg.
4:e vägningen, 5kg.
5:e vägningen, 6kg.
7:e vägningen, 7,5 kg.
8:e vägningen, 8 kg.

snabbt så har du gått ner 8 kg, och du längtar efter din nästa vägning. se din motivation i att du ska ha lyckats med ditt eget delmål när du ställer dig på vågen. det kommer ge dig så mycket energi och du vill fortsätta lyckas.

hjälper inte de, försök se dig själv så du vill se ut och så du vill må. försök se det framför dig, och känn efter hur du känner dig just nu.

just med sopporna, shakerna vad du nu vill kalla de så är det som är absolut svårast att man inte får i sig mat, inte tugga mat, bara se alla andra som äter, tv-reklamer om mat, tidningar om mat. ja plötsligt handlar allting om mat. allt förutom ditt intag.
när jag är sugen på att äta tänker jag att jag kommer få äta det igen, detta varar inte för alltid, jag mår bäst av detta. det snurrar i mitt huvud flera gånger om dagen för jag inser att min viktnedgång är inte jordens undergång. maten finns kvar, även när jag är klar. men det är viktigt att man samtidigt ändrar inställning till maten, och försöker dämpa sitt sug så man inte kränger i sig och går upp lika snabbt igen när man väl får äta.

ett annat tips är främst första veckan försöka underhålla sig med annat, det är väldigt lätt att man känner hunger om du bara sitter hemma. är du hungrig funkar det bra att gå ut och gå, då tänker du på annat. umgås med vänner, ta en fika på stan och unna dig en kopp te eller en kopp kaffe och njut av den. tänk inte på varför du sysselsätter dig, lär dig njuta istället för detta är något du gör för dig själv och för att du ska må bra.

man läser det ÖVER ALLT, men vatten, vatten, vatten, drick vatten. det är så viktigt. det hjälper kroppen att rensa ut samtidigt som det håller dig mätt. 

ska du precis börja på soppor eller någon annan diet så är det lätt att just de första dagarna tappa suget och ge upp. men har du klarat 3 dagar, är det bara 4 tills du klarat en vecka. när du klarat en vecka är du stolt över dig själv och då vill du klara en till.

och det viktigaste av allt är att absolut inte glömma bort att träna i någon form, promenera, springa, gymma eller vad som nu passar dig. du kommer inte gå ner i vikt genom att bara stirra dig blind på vågen och dricka soppor. kroppen behöver hjälp och det hjälper dig även att få ett långvarit resultat. framför allt så mår du så mycket bättre.

och till sist, vågen är absolut inte avgörande. det är det ytttre, alltså måtten.
mät dig överallt, skriv ner de och jämnför. händer det något där så mår du sunt. för vad vågen visar är inte viktigt egentligen, men det är peppande. men för all del låt inte din viktnedgång gå till en överdrift, gör det för att du ska må bra och för din egen skull. aldrig för någon annans.

hoppas tipsen var till lite hjälp :)


höstbehov


godmorgon

är nyss hem kommen ifrån träningen, jag vet inte vad som flög i mig men jag vaknade till när zsoli gick upp för att gå till jobb och när jag väl var vaken var de lika bra att ta vara på det. inte sant?
jag mår så bra, jag känner mig så frisk. jag älskar det!

nu ska jag snart börja göra mig ordning inför skolan. i eftermiddag blir det salongen, har en slingning.


STUDENTMÖSSA

idag ska jag äntligen testa studenmössa, inte två år för tidigt inte ;)
ett steg närmare!!!



min "diet"

jag fick lite frågor om vad de var för diet jag går på.
jag har anmält mig till god balans på aktiverum där jag ska vara där en gång i veckan tillsammans med sex andra i en grupp. vi börjar varje möte med att var och en går in och väger sig, efter de får man ut ett slags diagram som man sparar och jämnför med sina andra. där står fettmassan, vikten, bmi osv.
till en början äter man måltidsersättarna god balans. jag själv trodde ALDRIG att jag skulle gå på måltidsersättare, men när man testat allting annat och tålamodet började ta slut så gav jag upp och förlitar mig helt på aktiverum och deras råd. när jag kom dit i onsdags morse och skrev in mig, vägde in mig och pratade med min kostrådgivare så fick jag 21 påsar med "god balans" som jag ska ta varje dag, 3 gånger om dagen. enbart dem. i påsen låg där sju olika smaker, en shaker och en bok. smakerna som finns är tropiks, smultron, choklad, kaffe latte, tomat soppa, kantarell soppa och grönsaksoppa. de tre sist nämnda är sopper som man kan äta varma. jag har haft väldigt svårt med smakerna, så jag dricker bara smultron, choklad och kaffe latte. men kaffe latte är egentligen den enda jag verkligen tycker om.
i fredags mådde jag inte särskillt bra, det var min tredje dag med sopporna, då jag inte riktigt varit överrens med smakerna så har jag inte fått i mig knappt mer än 2/dag vilket är ca 320 kcal/dag. så när jag vaknade i lördags morse så blev toaletten min bästa kompis ett bra tag. jag ringde min kostrådgivare och hon rådde mig att fortsätta med sopporna, men samtidigt äta lite protein.
sedan i lördags har jag då alltså ätit lite kyckling mellan varven, vilket har fått mig må mycket bättre.


imorgon är min sjunde dag och jag känner att jag klarat detta sjukt bra, vilket jag aldrig trodde att jag skulle.
det hela går ut på att få en kickstart för att sedan under kursen lära mig att äta rätt och hålla min vikt.
mitt mål är 10 kg lättare!
om ni vill fortsätter jag gärna skriva delvis hur det går på vägen, hur jag mår och om det hjälper? :)


lagom irriterande

idag var jag inne på en hemsida och kikade på en pälsväst jag varit sugen på att beställa skit länge, men inte helt enkelt kunnat bestämma mig. så råkade jag av misstag klicka hem TVÅ stycken. så får jag en orderbekräftelse på alldeles för mycket pengar. och när man ska kontakta dem så finns det enbart en mejladress. ohh jag blir tokig.
men västen är snygg iaf, men det räcker med en..


GÖTELABORGE

jag och mitt hjärta har bokat en weekend till göteborg den 7/10-9/10. ska bli skönt att komma iväg på en liten mini semester och bara mysa utan att ha några måsten.
strosa på stan, äta gott, prata och bara umgås tre hela dagar. LJUVLIGT!


måndag

denna helgen har gått i ett, men massor av jobb. jag har även haft en inspirationsmöte med vagabond, så tänkte att ni kunde få lite råd om höstens trender. några av er har även frågat om min "diet" så det kommer ett inlägg om det senare idag.  kul va? :)

men innan dess så ska jag ha svenska. ta min första spruta inför thailand. och sen träna. så vi hörs sen helt enkelt. fram tills dess hoppas jag att min nätshoppning trillar ner i brevlådan.. det var ju evigheter sedan jag beställde!!!! cooome on.


1 kg lättare

sjukt, från det att jag vägde in mig igår till de att jag kom till vägningnen idag så hade jag gått ner 1 kg. sjukt peppande. verkligen!
NU KÖR VI!

Jag har precis "storhandlat", min påse innehöll en ramlösa blodapelsin, tabasco, citronarom, pepparmints arom, vaniljarom och tuggummi. inspirerande handling va?
 

sämst

jag är sämst på att vara ensam hemma, jag KAN inte.
ohh, zsoli jobbar till 00.00 idag så jag tänkte jag kunde hitta på något. . men det verkade ingen sugen på.
och kim ignorerar mig, jag som tänkte vi kunde mysa och snacka skit.

ooooh jag orkar inte med mig själv.



crazy


ta mig tillbaka till budapest


FILIPPA K



dessa kaffekopparna har jag ifrån rörstrand, FILIPPA K.
jag har bland annat dem i dessa mönsterna och i några till. i love them.
något jag älskar är när man blandar olika mönster, men samtidigt har en röd tråd. idag njuter jag extra av mitt zoegas.

hey you

sitter i soffan, vilket jag inprincip gjort hela dagen känns det som. har precis kokat mig en kopp kaffe som jag ska dricka alldeles strax. vid 8 ska jag ha möte på aktiverum.
jag är så lycklad att jag får tugga tuggummi, dricka kaffe och te. annars hade jag inte klarat detta. och all denna mat som är på tv hela tiden gör mig galen. men jag kommer klara detta, jag vet de!

oh jag vill så gärna att mitt id smink ska trilla ner i brevlådan nu, tycker ändå det har gått ett bra tag? men det kommer väl snart. hoppas det är rätt färg då också.


godförmiddag

wonderful, då var man igång. jag var på gymmet vid 07, gick igenom allt och vägde in mig. mitt mål är högt, men det är långt bort. men aboslut inte omöjligt att lyckas. och jag ska, jag ska lyckas!
efter mötet ställde jag mig på bandet och sprang i 20 mintuter, skönt..

sitter nyduschad i min ziperall och ska nu snart bege mig till skolan, sen ska jag jobba.



godnatt

idag har för övrigt varit en mysig dag med massa givande minnessamtal om goda tider.
bravader, fyllehångel och massa skratt. fikan var med daniella, johanna back och johanna dahlgren. verkligen en inte så vanlig kombo, vardaglig kombo kanske jag ska säga men ack så trevligt!

ikväll kom katta hit på en kopp te, mys i soffan och lite snack. ett bra avslut på kvällen trots att jag kommer springa på toan hela natten efter dessa kopparna.
något jag för övrigt saknar är mysiga te koppar, det är ingenting som finns i detta hemmet men ska väldigt snart införskaffas så fort jag snubblar över några som faller mig i smaken. att dricka te ur en fin och smaklig tekopp höjer mysfaktorn så.

nu ska jag krypa ner sidan om min älskling och försöka sova.


07.15 imorgon börjar mitt nya liv

imorgon börjar mitt nya och är förhoppningsvis en livsstil jag alltid mer eller mindre vill och kommer hålla.
idag anmälde jag mig nämligen till kursen jag skrev om igår.
klockan noll sju femton imorgon bitti ska jag väga in mig och ta igen de två tillfälle jag missat.
så nu sitter jag här i soffan och funderar på om jag ska trycka i mig allt möjligt skit jag kan få i mig, eller om jag helt enkelt bara ska skita i de och vara lite extra duktigt? ja det återstår och ser.

imorgon ska jag vara där 07.15, sen skola 08.30 efter det ska jag jobba till 20.15.


kostrådgivningen

kostrådgivningen på aktiverum var väldigt givande, men inte tillräcklig. så nu är jag sugen på att anmäla mig till god balans. där man får coaching om man, träning och vikt i 8 veckor. frågan är bara om jag orkar lägga 1500:- på de? men samtidigt är det nog väldigt givande.. hrmm. tips någon?


under löven

nu är det höst på riktigt, men en bra invigning på denna höst är Melissa Horns nya album som släpptes idag och jag är redan kär. ser mig själv med mina hörlurar i öronen, en mysig halsduk några varv virad runt halsen och en mysigpromenad i höstlöven med melissa horn, lovely!


världens finaste påg!


kostrådgivning

imorgon har jag bokat en tid på aktiverum om kostrådgivning. jag hoppas verkligen det kommer vara givande och kan ge mig massor med inspo och motivation till att komma igång på riktigt igen.
måste verkligen komma ifrom till thai om 4 månader, och jag vet att de ända som funkar för mig och så gott som alla andra är att sköta kosten samt träna. men många tjatar om rätt kost, men då är frågan vad är rätt kost? så nu kör vi igen!


höstskor

Atlas 21036MD slät boots
dessa bootsen fick följa med mig hem i måndags, tycker dem är grymt snygga och väldigt lättanvända. dock är färgen inte rättvis här på bilden eftersom de är mer åt sandfärgade i verkligheten.


Stilrent



jag är helt frälst i dessa underbara klockor.
jag är en människa som annars bara faller för silver, men jag är helt kär. då dessa inte är guld utan mer åt de bronziga hållet. ja i'm in löw!

i.d get started kit



detta är något jag beställt idag då jag verkligen är sämst på att sköta om min hy.
då kanske detta är en bra början? jag hoppas nu att färgen passar mig.

tidsfördriv

jag måste säga att jag varit otroligt tråkig den senaste tiden, det som är ännu tråkigare är att jag inte haft  något roligare för mig än att jobba så jag har inte haft något roligt att skriva om.
men nu när hösten närmar sig med stormsteg finns det massor med tid och roliga saker att skriva om förhoppningsvis. så jag lovar återigen att skriva till er :)


RSS 2.0